Consells de salut i medicaments

ENURESI NOCTURNA

ENURESI NOCTURNA

En la maduració neurològica dels nens i nenes, un moment significatiu és quan es poden retirar els bolquers de la nit. Això no sempre pot ser ni al primer intent ni a l'edat que els pares i mares esperen. Voldríem que aquest moment es visqui amb tranquilitat, cas de no tenir èxit.

Llegir més »
LACTÀNCIA MATERNA

LACTÀNCIA MATERNA

Lactància materna o artificial?. Hi ha molta controvèrsia a nivell de la població general, però no així per part dels professionals sanitaris. Ara bé, la manera com una mare alimentarà al seu nadó és una decisió pròpia i que cal respectar. Tot i això, ens permetem oferir a la futura mare, que ara s'està preguntant què farà, una mica d'informació.

Llegir més »
REFREDAT

REFREDAT

El refredat comú de vies altes és un motiu de consulta molt freqüent, però sol ser un procés molt banal. Amb l'experiència, tots els pares i mares van aprenent a identificar situacions més complexes, però no està de mes donar uns consells per evitar preocupacions.

Llegir més »
LA DEMÈNCIA: CUIDAR EL PACIENT ... I EL CUIDADOR

LA DEMÈNCIA: CUIDAR EL PACIENT ... I EL CUIDADOR

La demència suposa el progressiu deterior de la persona que la pateix, de tal manera que acaben sent dependents per gairebé tot. Les persones responsables, els cuidadors o cuidadores, pateixen un gran desgast físic i emocional, encara més si son familiars directes. Per això els oferim uns consells per portar-ho una mica millor.

Font: Pepita Rodríguez i Molinet. El treball social sanitari en l’atenció de persones amb demència. Àrea de Treball Social. Institut Català de la Salut. Àmbit Barcelona ciutat. Barcelona, desembre de 2010.

Llegir més »
ACNÉ

ACNÉ

L'acne és una malaltia de la pell molt comú, sobre tot en l'adolescència. El seu impacte en la imatge corporal pot ser important si l'acne és intens. Però cal saber que amb el temps es resol. En aquest consell de salut els donem una mica més d'informació.

Llegir més »
AUTOMESURA DE LA PRESIÓ ARTERIAL (AMPA)

AUTOMESURA DE LA PRESIÓ ARTERIAL (AMPA)

Les preses de tensió arterial realitzades a fora de la consulta (normalment al domicili del pacient) s'anomenen AMPA: AutoMesura de la Presió Arterial. És un mitjà de prendre la tensió arterial que ens permet apropar-nos més als valors reals de tensió.

 

Llegir més »