Consells de salut i medicaments

ENURESI NOCTURNA

ENURESI NOCTURNA

En la maduració neurològica dels nens i nenes, un moment significatiu és quan es poden retirar els bolquers de la nit. Això no sempre pot ser ni al primer intent ni a l'edat que els pares i mares esperen. Voldríem que aquest moment es visqui amb tranquilitat, cas de no tenir èxit.

Llegir més »
LACTÀNCIA MATERNA

LACTÀNCIA MATERNA

Lactància materna o artificial?. Hi ha molta controvèrsia a nivell de la població general, però no així per part dels professionals sanitaris. Ara bé, la manera com una mare alimentarà al seu nadó és una decisió pròpia i que cal respectar. Tot i això, ens permetem oferir a la futura mare, que ara s'està preguntant què farà, una mica d'informació.

Llegir més »
LA DEMÈNCIA: CUIDAR EL PACIENT ... I EL CUIDADOR

LA DEMÈNCIA: CUIDAR EL PACIENT ... I EL CUIDADOR

La demència suposa el progressiu deterior de la persona que la pateix, de tal manera que acaben sent dependents per gairebé tot. Les persones responsables, els cuidadors o cuidadores, pateixen un gran desgast físic i emocional, encara més si son familiars directes. Per això els oferim uns consells per portar-ho una mica millor.

Font: Pepita Rodríguez i Molinet. El treball social sanitari en l’atenció de persones amb demència. Àrea de Treball Social. Institut Català de la Salut. Àmbit Barcelona ciutat. Barcelona, desembre de 2010.

Llegir més »
ACNÉ

ACNÉ

L'acne és una malaltia de la pell molt comú, sobre tot en l'adolescència. el seu impacte en la imatge corporal pot ser important si l'acne és intens. Però cal saber que amb el temps es resol. En aquest consell de salut els donem més informació.

Llegir més »
AUTOMESURA DE LA PRESIÓ ARTERIAL (AMPA)

AUTOMESURA DE LA PRESIÓ ARTERIAL (AMPA)

Les preses de tensió arterial realitzades a fora de la consulta (normalment al domicili del pacient) s'anomenen AMPA: AutoMesura de la Presió Arterial. És un mitjà de prendre la tensió arterial que ens permet apropar-nos més als valors reals de tensió.

 

Llegir més »
UN ALTRE COP LA GRIP, COM CADA ANY

UN ALTRE COP LA GRIP, COM CADA ANY

La grip és una infecció vírica estacional i epidèmica. Això vol dir que arriva en unes dates concretes i afecta a gran part de la població. Els donem uns consells.

Llegir més »
PREGUNTES I RESPOSTES DE LA FOTOPROTECCIÓ

PREGUNTES I RESPOSTES DE LA FOTOPROTECCIÓ

El Sol és una font de salut, per això podem prendre’l i gaudir-lo, però seguint  normes de protecció. Com ja sabem els raigs solars ens causen danys a la pell tant a curt termini (cremades, vermellor) com a llarg termini (fotoenvelliment, càncer). El cos humà té una sèrie de mecanismes de protecció enfront d'aquestes radiacions, però en la majoria dels casos les defenses de la pell són insuficients per protegir-la dels danys que pot causar el Sol.

Llegir més »