La rinitis al·lèrgica

La rinitis al·lèrgica

Símptomes de la rinitis al·lèrgica

 Els símptomes de la rinitis al·lèrgica són similars als d'un refredat comú. No obstant això, a diferència dels símptomes del refredat comú, els símptomes de la rinitis al·lèrgica duren més de 8-10 dies i solen incloure:

- Congestió nasal i secreció nasal

 - Esternuts

 - Picor de nas, d'ulls o llagrimeig 

 - Els nens amb rinitis al·lèrgica poden presentar ulleres fosques, o fer servir el palmell de la mà per estrènyer lel nas itnentando alleujar la picor, un gest típic que es coneix com "la salutació de l'al·lèrgic" 

 - és causada per la mucositat que baixa per la part posterior de la gola

 Tractament de la rinitis al·lèrgica

 Es disposa de diferents tipus de fàrmacs, per via oral o nasal, per al tractament de la rinitis al·lèrgica: antihistamínics, descongestionants nasals, corticoides, etc. És l'especialista qui de manera individual determinarà el tractament més apropiat per als símptomes que estiguin presents i el seu grau de severitat en cada pacient. 

"Vacunes contra l'al·lèrgia"

 Per a alguns pacients, la immunoteràpia, popularment coneguda com "vacunes contra l'al·lèrgia", és el tractament més útil, eficaç i segur. La immunoteràpia s'administra per via injectable subcutani i ajuda a l'organisme a manejar la reacció contra els al·lèrgens.

Sol emprar-se la immunoteràpia quan els símptomes al·lèrgics són molt intensos, si s'experimenten al llarg de tot l'any, si no hi ha una bona resposta als fàrmacs habituals o si es deuen a al·lèrgens difícils d'evitar, com els pòl·lens de les flors o els àcars de la pols domèstica. 

 Es pot fer alguna cosa per evitar la rinitis al·lèrgica? 

 Les persones amb al·lèrgia i més concretament amb rinitis al·lèrgica, poden fer alguns canvis a casa que poden contribuir a millorar els símptomes:

- Tot i que és millor no tenir animals domèstics o mascotes si es pateix rinitis al·lèrgica, la situació pot millorar rentant l'animal un cop per setmana, no deixant-ho entrar al dormitori o mantenint-lo fora de casa si és possible.

- Es poden posar els coixins i els matalassos dins de bosses de plàstic tancades, per evitar els àcars, i rentar els llençols amb aigua calenta, entre 55 i 65ºC, un cop per setmana. Les rentadores de bugaderia no solen tenir aigua suficient per matar els àcars.

 - Mantenir tancades les finestres. Si és possible emprar un aparell d'aire condicionat i un deshumidificador, perquè no hi hagi tants pòl·lens i fongs a casa.

 - Consultar amb el especialsita per a altres mesures més específiques per a cada tipus d'al·lèrgia

 

Autor: Dr. Salvador Giménez

« Tornar